Malzemeler:
Muhallebi:
Kek:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nışasta
- 50 gram margarin veya tereyağı
- 1 paket krem şanti
Şerbet:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozy
- 6 kuru incir
- 1 su bardağı kadar ceviz
- 1,5 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kahve
Kek için ceviz ve incir hariç diğer malzemeleri çırpın. 6 inciri ince ince doğrayın ve cevizleri dişe gelecek şekilde ufaltın. İsterseniz yarım su bardağıda kullanabilirsiniz. Tüm malzemeleri birleştirin ve borcamınıza dökün. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında pişirin. Kurdanla kontrol edin.
Muhallebi için süt, şeker, un ve nışastayı karıştırıp pişirin. Göz göz olduktan sonra tereyağınızı ilave edip karıştırın ve altını kapatın. 5-6 dakika beklettikten sonra 1 paket krem şantiyi mikserle çırpın ve muhallebinizi soğumaya bırakın.
Şerbetin malzemelerini tencerede karıştırın. Kaynayınca 5 dakika kadar pişirin. Kıvamı yoğunlaşacaktır zaten. Kek pişince fırından çıkarın 5-10 dakika bekletin ve şerbeti üstüne dökün. Şerbet sıcak, kek ılık olmalı. Çekmesi için bir kenara alın.
Şerbetli kekin üstüne artık soğumuş olan muhallebiyi yayın ve düzleyin. İnkanınız varsa bir gece buzdolabından bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder