9 Eylül 2013 Pazartesi

Hindistan Cevizli Toplar

Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 kaşık tepeleme irmik
  • 1 paket krem şanti
  • hindistan cevizi
 


Çok basit, hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi.
Süt, irmik ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına alıncaya dek pişirin. Göz göz olduktan sonra altını kapatın. 5-6 dakika beklettikten sonra bir paket krem şantiyi içine döküp mikserle iyice karıştırın. Soğuduktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve bolca hindistan cevizine bulayın. Arzuya göre ortasını açıp fındık veya ceviz de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder