Malzemeler:
- tavuk incik
- soğan
- zeytinyağı
- baharat
4-5 parça tavuk inciği bir miktar suda haşlayın. İsterseniz biraz tavuk göğsüde ilave edebilirsiniz. Birkaç parçaya ayırırsanız daha çabuk pişecektir. Haşlama suyuna biraz tuz eklemeyi unutmayın.
Haşlanmış tavuk parçalarını tabağa alıp soğutun ve didikleyin.
Bir soğanı yemeklik doğrayın ve 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavukları ilave edin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kavurun. 2-3 dakika sonra baharatlarınızı ekleyin. Karabiber, pul biber (rengi kırmızı toz biberden), nane, kekik, kimyon. Ağız tadınıza göre ayarlayın. 2-3 kaşık haşladığınız sudan ekleyin. Suyu zaten hemen çekecektir. Tavuklar çıtırlaştığında işlem tamam
İsterseniz ekmek veya lavaş arasına koyup biraz mayonez ve ketçapla tatlandırabilirsiniz. Veya yoğurtla tüketin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder