- milföy
- kıyma
- domates
- soğan
- biber
- maydanoz
- tuz ve baharat
- yağ
- yumurta
- susam, çörekotu
Ben kıymalı yapmayı tercih ettim, siz arzu ettiğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
150 gram kadar kıymayı ve 1 adet soğanı yağda soteleyin. İnce doğranmış biberi ve domateside ilave edin. Pişince altını kapatın, bir tutam maydanoz, tuz ve baharat ekleyip soğumaya bırakın. Baharat olarak kara biber, pul biber, nane, kimyon olabilir.
Tepsinizin büyüklüğüne göre milföy miktarını arttıtabilirsiniz. Bana 6-7 adet yetti. Milföyleri 2 veya 3er adet yan yana koyun ve uzunlamasına merdane yardımıyla açın. İnce uzun olan hamurun geniş kısmına boydan boya kıymalı harcı koyun ve rulo olarak sarın. Borcamınıza veya fırın kapınıza yerleştırın. Fazla sıkıştırmamaya dikkat edin, Milföy kabaracağı için biraz mesafeye ihtiyacı var. Üstüne çırpılmış yumurta sürün ve susam/çörekotu serpin. 200 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder