- yarım paket makarna
- kornişon turşusu
- havuç
- bezelye
- mısır
- brokoli
- ceviz
- yoğurt
- mayonez
- tuz
- dereotu
Ben sebzeleri makarna ile haşlamasını severim. Brokoli rengimi suya verdiğinden onu ayrı haşladım. Küçük bir kase kadar brokoliyi 5-6 dakika kadar haşlayın. Bezelye buzlukta olduğundan bir avuç kadar bezelye kullandım. 1 veya 2 havucu temizleyip küp küp doğrayın. Kaynar suyun içine yarım paket boncuk veya dirsek makarna koyun. Havuç ve bezelye de ekleyip birlikte pişirin. 10-15 dakika içinde hepsi hazır olacaktır. Konserve kullanacaksanız tabii onu sudan geçirip haşlamadan ilave edebilirsiniz ama mümkün mertebe taze kullanmaya çalışın. Makarna suyunun içine bir miktar sıvı yağ ve tuzda ekleyin. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakın. Suyundan da lezzetli bir çorba pişirebilirsiniz, sakın atmayın.
Soğumuş malzemeleri bir kabın içine alın. Bir kase kadar yoğurda 2-3 yemek kaşığı kadar mayonez ekleyin. Bir tutam dereotu doğrayın ve tuz ile tatlandırın. 3-4 adet kornişon turşuyu ince ince doğrayın. Bir avuç kadar mısır yeterli gelecektir. (küçük konserve veya dondurulmuş mısır da olur). Yarısını yoğurdun içine, yarısını üstünü süslemek için ayırın. Makarna ve diğer sebzeleride ekleyin. ve tüm malzemeleri harmanlayın. Gerekirse tuz ilave edin. Vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Makarnalar daha diri olacaktır ve lezzeti iyice harmanlanacaktır. Üstünü ceviz parçaları, mısır ve dereotu ile süsleyin ve sunuma hazırlayın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder