- ton balığı
- makarna
- mor lahana
- beyaz lahana
- havuç
- marul
- mısır
- mayonez
- tuz
- zeytinyağı
- limon
Çeyrek veya yarım paket makarnayı haşlayın. Soğuması için bir kenarda bekletin. Mor lahanayı bir çorba kasesi kadar ince ince doğrayın. Tuzlayıp biraz limon sıkın ve ovuçturun. Hem yumuşayacaktır hem de rengi dönecektir. Beyaz lahanayıda bir kase kadar ince ince doğrayın. Tuz ile ovun. Yarım saat kadar beklettikten sonra iki lahanayıda sıkıp karıştırma kabına alın. Tuzlandıkları için biraz su salacaklardır. Bir havuç rendeleyin. Bir yemek kaşığı kadar mayonez ekleyin Ton balığının yarısını ekleyin, Yağını da ekleyin. Malzemeleri güzelce harmanlayın. 3-4 dal marulu doğrayın ve bir miktar limon sıkın, tuzlayın ve hafiften karıştırın.
Servis tabağının ortasına salalatınız koyun. Makarnayı ağız tadınıza göre tuzlayın. Makarnanın etrafına serpiştirin. İsterseniz tabağın altına önce makarnayı, üstünede salatayı koyup öylede sunabilirsiniz. Son olarak kalan ton balıklarını ve bir miktar mısır serpiştirin. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin (eğerki yaptığınız miktar çoksa. Az miktarda yapacaksanız ton balığının kendi yağı yetecektir sanırım). Maydanoz olmadığından ekleyemedim ama siz maydanoz ve dereotuda kullanabilirsiniz.
Afiıyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder