- büyük bamya
- soya sosu
- sarımsak
- kapya biberi
- limon
Bir tencerede su kaynatın. İçine bir miktar tuz ve limonsuyu koyun. Temizlemiş olduğunuz bamyaları içine atın ve 10 dakika kadar haşlayın. Rengi döndüğünde işlem tamamdır. suyunu süzün. Biberi doğrayın. Sıvı yağda sarımsakla beraber soteleyin. isterseniz biraz sıcak su ekleyip pişirin. Biberler yumuşak olsun diye. Soteleme işlemindede biraz soya sosu ekleyebilirsiniz.
Tabağa biberleri alın. Bamyaları ekleyin. Arzuya göre ekşi severseniz biraz limon sıkın. Soya sosu gezdirin. Biraz tuz serpin. Herkesin damak tadına hitap edecek bir lezzet değil ama ben beğendim. Soya sosunu beğendiğim için. Soya sosu olarak kikkoman marka kullandım. Onu çiğ olarakda kullanması mümkün.
Arzuya göre yanına kabak ve havuç gibi sebzelerde kullanabilirsiniz ama bende sadece biber vardı yaptığım zaman.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder