- domates
- un
- tereyağı
- salça
- baharat
- su
- kaşar
Bir yemek kaşığı yağda 1 tepeleme kaşık unu kavurun. Rendelenmiş bir domates ve bir tatlı kaşığı kadar salçayı ilave edin. Bir bardak soğuk su ile malzemeyi açın. Sıcak su koyarsanız hamur gibi topaklanır açması daha da zor olur. Çırpıcı kullanırsanız daha rahat edersiniz. 3-4 bardak sıcak su daha ekleyin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharat ekleyin. Servis yapacağınız zaman içine biraz (eski) kaşar rendeleyin.
Şimdi domatese biberiye çok çok yakışan bir baharat. Bir miktar kullanmanızı tavsiye ederim ama aroması çok yoğun olduğundan fazla koymayın. Aynı altını kapatınca veya servis yabağında bir miktar süt koyarsanız hem rengini değiştirecek, hem de çok daha lezzetli yapacaktır. Suyu duru gibiyse, tel şehriye koyabilirsiniz. Veya çok az ince bulgur. İşte keyfiniz nasıl isterse. Domatesi rendeledikten sonra elekten geçirebilirsiniz. Bu ara kışlık domates hazırlığı yoğun oldugundan, kaynamış domateslerden bol bol çorbasını yapma imkanım oldu.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder