- 3/4 patlıcan
- 3 yeşil biber
- 1 kuru soğun
- 3/4 diş sarımsak
- 2/3 domates
- tatlı kaşığı salça
- tuz ve baharat
- sıvı yağ resim biraz bulanık çıkmış ama lezzetine diyecek yok :=)
Patlıcanları küp dograyıp yarım saat suda beklin, süzüp kurultayın ve yağda kızartın. Havlu peceteye fazla yağını emmesi için koyun. Tavaya 2 yemek kaşıgı kadar sıvı yag koyumin. Soğanı doğrayıp soteleyin, biberleri doğrayın ekleyin, sarımsakları biraz ufaltın ve hepsini birkac dakika soteleyin. Domateslerin kabugunu soyun ve dograyin, salcayida ilave edin. Bir cay bardagi sicak su, biraz tuz, kimyon, kekik, nane ve pulbiber ekleyin ve suyu cekene kadar kapagi kapali pisirin. Servis tabagina once patlicanlari, sonra sosu dokun, maydanoz ve dereotu ile susleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder