- 4 taze yufka
- lor peyniri
- 1 yumurta
- 1 kase yoğurt
- sıvı yağ
- su
- tuz
Pratik ama bir o kadarda lezzetli bu büzgülü börek için bu sefer kaşar loru kullandık ama tabii siz istediğiniz üzere kıyma, patates veya başka bir iç harcı kullanabilirsiniz.
Bir kasede sıvı yağ ve su karıştırın. Yufkayı serin ve yarısını fırça yardımıyla bu su-yağ karışımından sürün. Lor peyniri serpin ve yufkanın diğer yarısını üstüne kapatın. Pile pile büzdürün ve ister bu şekilde, isterseniz bizimki gibi yanlarını bitiştirip fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yufkalara aynı şekilde hazırlayın. Bir kase yoğurdun içine bir yumurta ve bir miktar sıvı yağ koyun. Arzuya göre birazda tuz ilave edebilirsiniz. Güzelce çırpın. Yufkaları dört parmak arayla bıçakla kesin. Kaşık yardımıyla yufkaların üstüne yoğurt karışımını yayın. İsterseniz susam çörekotu da serpebilirsiniz. 200 derecelik fırında üstü kızarana dek pişirin. Önceden kesildiği için kolayca ayırabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder