- yarım kilo hamsi
- 1 yumurta
- mısır veya buğday unu
- tuz ve sıvı yağ
- limon
Hamsilerin kafasını koparım, içini temizleyin. Tuzlu suda bir müddet bekletin, hatta ilk suyu kanlı olacağı için birkaç defa suyunu değiştirin. Pişirmeye yakın hamsilerin suyunu süzüp fazla suyunu akıtması için kevgirde bekletin. Balıkların üstüne bir miktar tuz sepeleyip karıştırın. Bir tabağa yumurtayı kırıp çatalla çırpın. Ufak bir tepsi veya bir gazete parçasına mısır unu (yoksa normal un) koyun. Hamsileri ikişer üçer önce yumurtaya sonra una bulayın. Teflon tavanızda 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırın. balıkların kuyrukları ortaya bakaçak şekilde daire biçiminde yerleştirin. Kızarmasını kontrol edin. Yassı bir tencere kapağı ile balıkları ters çevirin, önlü arkalı kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine bol limon sıkın, rokası bol bir salata ile servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder