- 2 paket kabartma tozu
- 2 bardak yoğurt
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 bardak kepek unu
- 1 bardak tam buğday unu
- beyaz un
- tuz
- peynir
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve çay bardağı büyüklüğünde daireler açın. Uğraşmak istemezseniz düz veya yuvalarlak poğaça şeklinde katlayabilirsiniz. Gül poğaça için dairenin ortasına peynirden biraz koyun. Bıçakla 3 eşit şekilde hamura kesikler atın ortasına kadar değil tabii. Önce iki ucu birleştirin, sonra diğer uçları onun etrafında birleştirin ve gülünüz hazır. Poğaçaları tepsiye dizin ve fırınınızı 200 derecede ısınması için açın. Fırın ısınana kadar tepsi mayasıda gelmiş olur. 30-40 dakika kadar üstü hafif kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder