25 Ağustos 2016 Perşembe

Tavuk Salatası


Malzemeler:
  • göbek marul
  • tavuk gögsü
  • yoğurt
  • mayonez
  • tuz
  • zeytinyağı

Bir adet tavuk gögsünü az tuzlu suda haşlayın. Soğudugunda didikleyin. Derin bir karıştırma kabına bir çorba kasesi kadar yoğurt, biraz tuz 2 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırın. Üstüne didiklediğiniz tavukları ve doğradığınız marulu koyun. Bu şekilde birkaç saat buzdolabında dinlendirebilirsinizde. Servis yağacağınız zaman malzemeleri iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Önceden karıştırıp koyarsanız göbek marul yumuşayacak ve lezzeti azalacaktır. Gerekirse tuz ve karabiber ilave edin. Üstünü nane ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
Çok çok pratik ama çok leziz bir salata!

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder