31 Ocak 2015 Cumartesi

Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler:
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 soğan
  • beyaz lahana
  • 1 bardak süt
  • tuz
  • sıvı yağ

Kabakları temizleyin ve doğrayın.Bir bardak su ile tencerede kaynatın. Tabağa alıp çatalla ezin. Çorba bu şekilde daha çabuk olacaktır. 1 Soğanı az yağda kavurun. Üstüne ince ince doğranmış bir çorba kasesi kadar beyaz lahana ilave edin. 3 bardak kadar sıcak su ekleyin ve kaynayınca kabakları ilave edin. Lahanalarda iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Tuzunu ve 1 bardak sütü koyun. Kıvamı hala koyuysa bir miktar kaynar su ilave edebilirsiniz. Bir taşım kaynatın. Arzuya göre kara biber ve pul biberle tatlandırın. Süt yerine krema kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder