- 600-700 gram tavuk göğsü
- göbek (atom) marul
- limon tuzu
- limon
- sirke
- mayonez
- zeytinyağı
- tuz
- kaşar rendesi
- kruton
- maydanoz
- mısır
- ceviz
Kaşar rendesini üstüne serpmeyi unuttum ki ben ikram ettiğimde. Bikmeye yakın aklıma geldi. Yani koymasanızda olur. Bu malzeme 10-12 kişiye yeterli gelecektir. Kruton ekmekleri tercihen ekleyebilirsiniz ama leziz oluyor o kesin. 3-4 dilim nayat ekmeği küp küp doğrayın. Üstüne biraz zeytinyağı ve baharat serpip fırında kızarıncaya dek pişirin. zaten 5-6 dakikaya hazır olur.
Tavuk göğsünü Uzunlamasına birkaç parçaya kesin ve haşlayacağınız tencereye üstünü fazla geçmeyecek şekilde su ilave edin. Birkaç parça limon tuzu veya yarım limon sıkın. Bir miktarda tuz ilave edin ve tavukları haşlayın. Haşlanmış tavukları ılık veya soğumuş halde didikleyin. Limon sayesinde zaten kolay kolay ayrılacaktır. Krutonların sert olmasını istiyorsanız son anca. Biraz yumuşak olsun diyorsanız didiklenmiş tavuklara ilave edin.
2-3 kaşık mayonez, 2-3 kaşık zeytinyağı, 1 sulu limonunun suyu, 2 kaşık sirke ve tuzu karıştırın. Tavukları bu sosla bulayın ve güzelce yedirin. Bir göbek marulu doğrayın. Tavuklara ilave edin ve karıştırın. Servis tabağına aktarın. Üstüne arzu ederseniz mısır, ceviz parçaları ve maydanoz serpebilirsiniz. Ben unuttum ama kaşar peynirde rendeleyebilirsiniz.
Harika, hafif, lezzetli ve de çok pratik bir salata.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder