16 Ağustos 2013 Cuma

Lor Tatlısı

Malzemeler:
  • yarım kilo lor
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 kaşık un
  • 3 bardak su
  • 2 bardak şeker



Çok basit ama güzel bir tatlıdır kendileri :)
Şerbetli bir tatlı olacağı için tuzsuz loru tercih etmeniz gerekir, mesela kaşar loru veya mihaliç loru olabilir.

Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, birkaç damla limon sıkıp soğumaya bırakın. Yumurta, un, lor peyniri ve kabartma tozunu bir kabda karıştırın. Yumurtalarınız küçükse 2 kaşık un kafi gelir ama büyükse ona göre un ayarını yapın. Fazlada cıvık olmasın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp fırın tepsinize dızın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ustu kızarıncaya dek pişirin. Sıcak olan topların üstüne soğumuş şertbeti dökün ve çekmesi için bekletin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder